1a Trobada de Representants del Consell dels Infants d’Olot curs 18/19


Ahir, dimecres 12 de desembre, va tenir lloc la primera Trobada de Representants del Consell dels Infants d’Olot. Va anar molt bé !!!

Els representants del Consell dels Infants, són nenes i nens que fan 5è de primària i que representen el seu grup classe.

La Trobada d’ahir a la tarda va servir per conèixer-se entre ells i elles i parlar de quina feina han de fer com a representants. També va servir per descobrir quin tema treballaran aquest curs. Després de fer votacions a totes les classes de 5è el tema més votat ha estat el de SALUT. Els representants seran els encarregats d’explicar als seus companys i companyes d’aula quin tema ha sortit escollit.

Així doncs, aquest curs parlarem d’alimentació, d’activitat física, de prevenció, de serveis, d’hàbits saludables, de salut emocional i de tot allò que els nens i nenes de la ciutat pensin que cal tenir en compte quan posem la SALUT al centre del debat.

A partir del mes de gener començaran les sessions de treball a les aules de les escoles per anar definit les propostes que es presentaran al Ple Extraordinari del Consell dels Infants del 25 d’abril de 2019 a l’Ajuntament.

A més, vam aprofitar per convocar les famílies d’aquests representants, i explicar-los què és el Consell dels Infants d’Olot, quins objectius te i com funciona entre d’altres coses. També va anar molt bé !!!

Al Consell dels Infants hi participen totes les escoles de primària d’Olot que a partir el tema escollit van pensant, reflexionant, analitzant i consensuant propostes de millora que de ben segur ajudaran a tenir una ciutat millor.

El Consell dels Infants d’Olot és un òrgan de participació, consulta i assessorament de l’Ajuntament. Un dels seus objectius principals és donar a conèixer als adults el punt de vista dels infants no només en temes estrictament infantils sinó en tots els aspectes relacionats amb la ciutat. A més te 5 objectius més que són:

  • Potenciar i dinamitzar la participació dels infants, fent possible el debat sobre la vida de la ciutat.
  • Promoure un escenari que esdevingui educatiu a la vegada que participatiu.
  • Promoure un espai on els infants es puguin expressar en relació als temes que els interessen alhora que aprenen els valors democràtics.
  • Fer possible que els infants siguin subjectes actius de la nostra societat.
  • Donar a conèixer als adults el punt de vista dels infants no només en temes estrictament infantils sinó tots els aspectes relacionats amb la ciutat, desenvolupant així una major sensibilitat cap a la relació entre ciutat i infant.