Avui s’ha fet l’OrientOlot 2019


Aquest matí, 561 joves de 1r d’ESO dels 7 centres d’educació secundària obligatòria de la comarca han participat a la cursa d’orientació ORIENTOLOT. Una cursa en grups per la ciutat que consisteix en anar trobant fites utilitzant un mapa i l’enginy col·lectiu, amb l’objectiu de donar a conèixer les curses d’orientació, les competències bàsiques que s’hi treballen i fomentar la pràctica de l’activitat física.

La cursa comença, cap a ¾ de 10 del matí, i acaba als camps de futbol del Morrot . Cada grup, format per entre 8 i 9 alumnes de diferents centres acompanyats d’un monitor o monitora del Cicle Formatiu en Activitats Físiques de l’Escola Pia, han de trobar el màxim nombre de fites marcades en un mapa. L’activitat no és una competició sinó que pretén posar en valor el treball en grup, la presa ràpida de decisions, la imaginació i el consens entre totes i tots, afavorint les relacions personals i promovent una actitud favorable cap a la pràctica de l’activitat física no només com a mitjà, sinó també com a fi en ell mateix. L’important és trobar el màxim nombre de fites i passar-s’ho bé.

L’Orientolot està organitzat de manera conjunta per l’Escola Pia, l’Institut Municipal d’Esports i Lleure de l’Ajuntament d’Olot, el Consell Esportiu de la Garrotxa i l’Institut Municipal d’Educació i Joventut (IME). I compta amb la col·laboració de l’Associació Esportiva Gastant Keks i dels docents d’Educació Física de tots els centres de secundària de la comarca.

Tot ha funcionat molt bé!!! Moltes gràcies a tothom qui ho fa possible!!!