CAFÈ AMB FAMÍLIES, A LES ESCOLES BRESSOL


Durant el curs escolar, famílies i educadores de totes les Escoles Bressol Municipals d’Olot,  fem una trobada per trimestre per fer un cafè i poder parlar i compartir experiències i dubtes que sorgeixen sobre l’educació dels infants, l’escola, la vida a casa…

La trobada es fa per aules, on cada grup de mares i pares es troba amb l’educadora de referència.

Aquest any a l’Escola Bressol de Sant Miquel hem volgut aportar una dinàmica diferent a aquestes trobades. Quan arriba el moment de preparar el cafè amb les famílies, pensem un tema d’interès que volem tractar, fer arribar i explicar-los.

Aquesta setmana hem fet una primera trobada amb el grup de pares i mares de l’aula de 2-3 anys i el tema que hem escollit ha estat “la maleta d’en TAP”, on hem explicat qui és en TAP i tota la proposta relacionada amb aquest petit projecte d’aula.

“ En tap és el titella d’un gos que és un més a l’aula. Està cada dia amb nosaltres, compartint moments i estones del dia a dia. Cada cap de setmana anirà a casa d’un infant del grup perquè conegui la seva casa i la família.  L’objectiu d’aquest projecte és que, amb en TAP, portarem un bocí d’escola a casa i de casa a l’escola, Durant l’estada tindran cura d’ell, la responsabilitat de cuidar-lo i explicar-nos quines activitats han fet conjuntament amb ell i així podrem compartir moments i conversa tots plegats”.

Començar les trobades en família d’aquesta manera ens han servit per trencar el gel i poder obrir el debat amb un tema triat per l’escola que sigui d’interès i faciliti la participació de les famílies.

L’experiència d’aquesta primera trobada ha estat molt positiva, ja que el tema triat per l’educadora ha estat de gran interès, han participat en tot moment, i ha donat peu a moltes converses. Les famílies han acabat parlant una mica de tot, de les seves inquietuds, dubtes, pors, interessos, ….

Aquestes estones són moments rics de relació família-escola, provoquen que les famílies sentin l’escola més propera i, per a nosaltres, és una oportunitat per conèixer millor les famílies i junts compartir més íntimament l’educació dels seus fills i filles.