Canvi de sabates amb temps i confiança


 

Les activitats de la vida quotidiana i els moments de cura han de ser l’eix central de l’ambient educatiu de l’escola bressolCurrículum i orientacions d’educació infantil primer cicle.

L’infant és un ésser únic que per créixer i desenvolupar-se necessita que al seu voltant hi hagi adults que interpretin i responguin adequadament les seves necessitats, ja que són extremadament vulnerables.

A l’escola bressol s’introdueixen els infants en els comportaments adaptats a la vida quotidiana, facilitant-los l’adquisició d’hàbits i formes de relació pròpies de la vida social. Un exemple n’és el canvi de sabates.

Cada dia, en arribar a l’escola, els infants es renten les mans, entren a l’aula i van a canviar-se les sabates, perquè així estan més còmodes, i és més higiènic..

Els infants prenen part activa en aquest procés que forma part de la vida quotidiana, podent anticipar-se al gest i a l’acció, i hi participen amb alegria.

Procurem crear una atmosfera tranquil·la i agradable on els infants s’asseuen, es treuen les sabates, amb molta cura, primer un peu i després l’altre, per acabar posant-se les sabates de l’escola.

Aquests moments de la vida quotidiana, entre molts d’altres, són essencials per al desenvolupament autònom dels infants i mostren les seves capacitats. Són protagonistes de  les seves accions i són els infants els que marquen el ritme dels seus processos.

Des de l’escola acompanyem aquests processos amb respecte, amb temps i amb molta cura i sobretot amb molta confiança.