Carnestoltes amb famílies a l’Escola Bressol


La Festa del Carnestoltes

A l’Escola Bressol de Sant Miquel hem celebrat la festa de carnestoltes amb les famílies, ja que un objectiu de l’escola és trobar espais d’implicació i participació entre la família, l’escola i l’infant. Sabem que la col·laboració entre família i escola afavoreix positivament el desenvolupament dels infants.

Per organitzar una festa amb les famílies cal organitzar molt bé els espais perquè tothom sàpiga què fer a cada lloc, tingui el material necessari i s’hi puguin sentir ben a gust afavorint la relació.

Així doncs, per aquesta festa del carnestoltes vam muntar tres espais-tallers on cada família amb el seu infant podia fer-hi alguna proposta conjuntament.

Vam rebre les famílies a la tarda, al pati de l’escola, on hi van poder estar una bona estona. S’hi estava d’allò més bé al sol. Després, vam entrar a dins on hi havia tres espais diferents:

Al menjador hi havia el taller de maraques i antifaços, on trobaven una taula amb tot de material per poder crear la seva maraca (llenties, cigrons, ampolles…) i antifaços per retallar i pintar al seu gust.

A l’aula d’infantil 1, hi havia un “photocall” on qui volgués es podia fer fotos. S’acompanyava d’un munt de complements com barrets, perruques, disfresses, mocadors…

I a l’aula d’infantil 2, hi trobaven un mirall i maquillatge per qui volgués pintar-se la cara i també complements com ulleres, collarets, diademes, llacets, braçalets, …

Pensem que és molt important fer partícips a les famílies, ja que així també reforcem el vincle família-escola i se senten part de l’escola, Els infants, a més a més, veuen com famílies i educadores fan activitats conjuntament i aquest fet crea un clima i un ambient de seguretat i confiança.

Per aconseguir la col·laboració necessària entre famílies i escola cal vetllar perquè les relacions estiguin basades en la cordialitat, el respecte i la confiança mútua.