ELS ELEMENTS DE LA NATURA A L’AULA


  A l’escola bressol del Morrot descobrim els sabors, les olors, les textures i els colors de la tardor   

 Arribada la tardor és un moment idoni per començar a introduir diversitat d’elements i fruits que podem trobar al nostre entorn: espigues de blat, fulles, pinyes, mandarines…nadons.4

Experimentar amb material natural és una font d’investigació des de la llibertat i la calma.

Aquesta experiència obre les portes a que els infants tan petits manipulin i experimentin amb aquest tipus d’elements i materials un nou món d’olors, colors i textures molt estimulants.

Considerem molt enriquidor que es comencin a familiaritzar amb aquest tipus d’elements ja que a través de la manipulació de diferents materials naturals, es poden adquirir molts coneixements i infinitat d’experiències.

nadons (3)

Pels infants de 1 a 3 anys hem preparat un espai en motiu de l’arribada de la tardor. Hem demanat a les famílies que ens portin fulles, i així predisposem l’espai amb una proposta que engresca als infants i els diverteix molt, ja que omplim tot l’espai amb les fulles que ells prèviament han anat a recollir amb els pares i germans.  fulles.2

Durant una setmana passen tots els grups de l’escola per aquest espai: toquen les fulles, les trepitgen, se les tiren per sobre, s’hi amaguen, omplen i buiden capses, … una experiència en moviment per a tots els sentits.

Per donar aquesta proposta per acabada ens reunim tots plegats en aquest mateix espai, ja sense les fulles, i donem la benvinguda a la Senyora Tardor. Es tracta de l’escenificació d’un conte on aquest personatge va traient de les butxaques de la seva faldilla diferents elements d’aquesta estació de l’any.