FORMACIÓ PER A EDUCADORES D’ESCOLES BRESSOL “PECES SOLTES”


Curs de formació, “Peces soltes, una història de tornada”

 Les educadores de les Escoles Bressol  Municipals d’Olot ens tornem a engrescar  en un altre curs per continuar creixent professionalment i tenir més coneixements per anar millorant la nostra tasca cada dia.

  “ Peces soltes, una història de tornada a càrrec de  Àngela Bosch.

 

Àngela Bosch i Gutiérrez  és educadora infantil a les E.B.M de Girona, col·laboradora i formadora de l’Associació de Mestres Rosa Sensat. Creu en l’educació com a eina indispensable per transformar la societat en comunitat. Curiosa de mena, cul-inquiet, somiatruites, divulgadora semi-professional, construeix castells en l’aire i pinta pedres és també mare i blocaire a: www.encenentlaimagincacio.blogspot.com.

Ens porta a viatjar al passat, anant 50 anys enrere per entendre d’on sorgeix el treball de peces soltes, d’on es recolza el treball educatiu que fem a les escoles amb tot el material no estructurat que tenim.

Explicant la història, ens endinsem en el món de les peces soltes coneixent a Simon Nicholson, artista i arquitecte, que partia de la  idea que:

«La creativitat és per a uns pocs dotats: la resta estem obligats a viure en entorns construïts per aquests pocs dotats, escoltar la música d’aquests pocs dotats, utilitzar els invents i les arts d’aquests pocs dotats, i llegir els poemes, fantasies i jocs d’aquests pocs dotats.

Això és el que la nostra educació i cultura ens condicionen a creure, i és una mentida culturalment induïda i perpetuada.»

Un cop  situades, observem, manipulem i analitzem material no estructurat, la seva col·locació, presentació, i el paper de l’adult per acompanyar aquest tipus de joc.

Reflexionem sobre la importància del joc amb aquest tipus de material no estructurat i en la importància de la creativitat, ja que és una capacitat innata que necessita un entorn favorable per anar-se desenvolupant.

 

El curs es va realitzar a Olot, a l’EB de les Fonts un dissabte al matí.