Ja tenim aquí la Guia de Recursos Educatius 2020-2021


Un any més, hem fet arribar a tots els centres educatius de la Garrotxa la Guia de Recursos Educatius. Aquest cop està formada per 205 activitats, de les quals 50 són noves propostes. I hi participen 200 (sí, és un any de números rodons!) persones i entitats organitzadores d’activitats. Hi ha algunes activitats habituals que per ara estan per confirmar (com les organitzades pel Teatre, que estan a l’espera de les normatives d’aforaments i pública concurrència de la tardor), però malgrat tot ha quedat un catàleg molt divers, tant pel que fa a les temàtiques de les activitats, com pel que fa a les edats a les que es dirigeixen.

Ara bé: allò més important de Recursos Educatius és el que hi ha més enllà dels números. Durant el curs passat, a banda del cost personal i humà, molts organitzadors d’activitats, en tant que autònoms i empreses, van patir també directament el cost econòmic de l’aturada forçada, els canvis en les formes de consum i les despeses lligades a les noves normatives de prevenció. També, entre les entitats organitzadores d’activitats, hi ha serveis que van haver de viure directament la gestió de la pandèmia: l’Hospital, la Creu Roja, Bombers, Mossos d’Esquadra, Càritas, el Consorci d’Acció Social…

Per part de l’IME, ha estat una gran satisfacció veure com, un any més, totes aquestes persones i entitats, malgrat la primavera que han passat, i malgrat la incertesa amb que miren el futur, han tornat a respondre a la crida, i s’han ofert de nou per dur a terme activitats educatives per als i les infants i joves de la comarca. I encara s’hi han apuntat noves entitats i persones que fins ara no hi participaven. Perquè entenen que la urgència no pot tapar la importància. I que, en moments com aquest, el que cal és apostar per l’educació, per acompanyar infants i joves, i per mostrar-los que malgrat els dies durs que els ha tocat viure, ens en sortirem.

Quan manifestem que el nostre somni és seguir avançant vers una ciutat cada cop més educadora, el que imaginem no és res més que això: una ciutadania activa i compromesa amb l’educació, treballant al costat de mestres i professors i professores perquè, parafrasejant el proverbi africà, per educar un infant cal tota la ciutat.

Si voleu saber-ne més sobre el programa Recursos Educatius, no deixeu de visitar-ne la web: https://ime.olot.cat/serveis/recursos-educatius/