Jornada de treball dels referents en diversitat


L’any 2016, la Comissió de mestres de primària i professors de secundària del Consell Escolar Municipal d’Olot van participar en unes sessions de treball sobre la diversitat cultural i religiosa. Fruit de les conclusions d’aquelles sessions es va decidir crear un Grup de Referents en Diversitat als centres de secundària, amb el suport tècnic del Consorci d’Acció Social de La Garrotxa (CASG) i de l’Institut Municpal d’Educació i Joventut d’Olot (IME). La idea va ser que cada centre designés un professor/a que formés part d’aquest grup que té com a objectiu principal reflexionar, compartir i aprendre junts sobre aspectes relacionats amb la diversitat en totes les seves vessants.

Ahir, dimecres 27 de setembre, el Grup de Referents en Diversitat es va reunir al Museu dels Sants per escoltar la proposta didàctica: “Va de drets: creences i religions” i també per conèixer les accions dels estadans de Faber, durant els mesos de setembre i octubre de 2017, experts en creences religioses i la d’experts en Pedagogia programada per al febrer de 2018. Per últim, també es va posar sobre la taula el tema “Què impliquen els atemptats terroristes per als centres educatius?” arran dels atemptats del 17 d’agost a Barcelona.

Tenir un grup de docents que s’impliquen en aquests temes i que estan disposats a treballar en xarxa és molt important i cal destacar-ho. Ens hem de sentir orgullosos d’una comunitat educativa implicada i disposada a oferir el millor per als nois i noies de la nostra ciutat.

 

20170927_135758 20170927_141128