La festa de la castanyada a les escoles bressol


Arriba la tardor i a les escoles bressol municipals d’Olot hem celebrat la Castanyada. spm.castanyadaUna festa tradicional d’aquesta època de l’any, en que donem a conèixer als infants les tradicions i cançons de la cultura popular catalana.
morrot.castanyada.1

Cada escola ho ha celebrat a la seva manera: dues ho han celebrat al matí amb els infants i  les educadores, i dues ho han celebrat a la tarda també amb les famílies.

Al matí a l’escola han gaudit de la representació del conte del “Gegant del castanyer”, representat per les educadores, on els nens escoltant amb atenció i sorpresa, han rigut i participat en tot moment.

A la tarda la participació dels pares i mares torrant castanyes i fent paperines per mantenir-les calentes ha format part de la festa, per després acabar berenant tots junts amb els nens i nenes.

Avui a tots els infants se’ls ha ofert provar castanyes, bullides o torrades. I alguns ha estat per primera vegada. Alguns d’ells no han dubtat a provar el trosset de castanya que li han donat, i han repetit, d’altres han necessitat més temps, primer observant-la i guardant-la a la mà, i després potser ha acabat a terra. Ja hi haurà temps per provar-les, cada ú necessita el seu temps.Castanyada fonts

La jornada festiva i alegra s’ha celebrat al jardí de les escoles.

 

Bona tardor a tothom! st miquel.castanyada