La maleta de la llum a l’Escola Bressol


Aquest mes  a l’Escola Bressol de Sant Pere Màrtir hem tingut la maleta pedagògica de la llum, una de les maletes de la ciència creades per la Comissió interescoles 0-3 del Consell Escolar Municipal.

El projecte de la Comissió va ser elaborar unes maletes amb material específic per a la descoberta i aprenentatge dels infants: una amb material per fer construccions, una amb material de llum i una amb material d’experimentació i d’exteriors.

Aquestes maletes van rodant per les Escoles Bressol i s’utilitzen durant un mes a cada escola.

L’ús de la maleta de la llum a l’aula dels lactants ha estat una experiència realment molt gratificant per als infants i les educadores.

Donat que el material és per a tota l’etapa hem seleccionat i presentat els miralls amb nanses i els cubs de llum.

Hem col·locat els miralls a diferents espais de l’ aula per despertar la seva curiositat i al mateix temps afavorir el desplaçament de l’infant, tot provocant la descoberta de la verticalitat en aquells/es que  ja es poden mantenir drets/es. A  través del mirall els infants poden fer el pre-reconeixement de la pròpia imatge, el joc d’aparèixer i desaparèixer i la complicitat del propi reflex.

 

Una altra proposta ha estat la dels cubs de colors, que hem col·locat en un espai enfosquit. El nou material crida l’atenció als infants, que juguen totalment encuriosits. Podem veure la cara d’emoció i sorpresa en veure la llum, i els canvis de colors quan els toquen, giren o apilen.

Apilar, observar, esperar, encuriosir, emocionar-se, construir, gaudir, somniar,…l’emoció i el creixement de l’infant a partir del joc.

 

Donar temps al fer i ser.