L’ESTIU RIU CONSOLIDA L’OFERTA PER A JOVES.


L’estiu riu consolida l’oferta per a joves. No només augmenta el número de participants joves sinó també el de monitors.

A finals del mes de juny van començar les primeres activitats programades dins l’Estiu Riu. Des del dilluns 26 de juny estan a ple rendiment els casals, tallers i altres propostes organitzades des de l’Ajuntament d’Olot, algunes també des de la iniciativa privada, dirigides als infants i joves d’entre els 0 i els 18 anys.

Tot i que l’Estiu Riu inclou activitats per a totes les edats, aquests últims anys l’Institut Municipal d’Educació i Joventut i l’Institut Municipal d’Esports i Lleure, han posat l’accent en ampliar i diversificar les dirigides als joves (nois i noies des de primer d’ESO a segon de batxillerat). Respon a aquesta voluntat les brigades joves d’estiu promogudes des del Consell Comarcal i que aquest any compten amb 33 participants. Són nois i noies nascuts entre els anys 2001 i 2002 que realitzen tasques de suport, socials i de manteniment, en diferents serveis del municipi. Aquest és el quart any que l’Ajuntament d’Olot impulsa aquest projecte que cada any augmenta el número de participants (l’any passat van ser 19).

Una altra de les novetats de les activitats d’estiu d’Olot és que l’esplai per a petits s’ha traslladat a l’escola del Pla de Dalt per descongestionar i també per donar més qualitat d’espais tranquils als més petits. 106 nens i nenes de P3 a P5 s’han inscrit al casal per a petits del Pla de Dalt i 135 més al del Malagrida. A l’escola del Morrot, s’hi continua fent el casal en el que participen 226 infants de 1r a 6è de primària.

Altres propostes de l’Estiu Riu és el taller de faràndula que imparteix l’Escola Municipal d’Expressió i que aquest any té 15 participants. Una altra opció són els tallers de robòtica (Lego Mindstorm, de Lego Wedo, creació de robots i videojocs) que ja sumen més d’un centenar d’inscrits.

Les activitats esportives de l’Estiu Riu també es consoliden en relació als últims anys. El campus de patinatge (85 participants), el de hoquei (amb 24 inscrits), el de voleibol (44 participants) i el de bàsquet (63 esportistes) omplen d’activitat cada dia el pavelló d’esports mentre que les activitats de la piscina (el casal de les petxines, el de natació i el casal de joves) s’apropen als 300 participants.

La regidora d’Esports d’Olot, Mar Roca, ha explicat que “en aquests moments tenim 1.293 inscrits, més que l’any passat (que van ser 1.129) i cada dia es van fent noves inscripcions”. Roca també ha subratllat “la bona resposta de les activitats de lleure i esport per a joves, una franja d’edat a la que ens costava d’arribar. I al fet que a l’Estiu Riu, s’hi hagin pogut incorporar 83 joves fent de monitors, altres que en pràctiques o estades d’empresa”.

“L’Estiu Riu no són només activitats que fem des de l’Ajuntament sinó que tots els monitors i les entitats que s’hi veuen implicades se’l fan seu i l’ajuden a fer créixer any a any” ha explicat el tècnic de l’Institut Municipal d’Educació i Joventut d’Olot, Joan Gelabert. Gelabert ha afegit que “volem destacar la valoració que fan els monitors i les famílies de les diferents activitats. I el fet de voler educar en el lleure per ajudar a créixer als infants i joves que hi participen”. De la seva banda, Santi Guillamon, tècnic de l’Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot, ha afegit que “hem mantingut l’oferta de l’any passat, adaptant-nos a les novetats que introdueix la nova llei que regula les activitats esportives”. Guillamon també ha “agraït la confiança de les famílies que repeteixen les activitats i als monitors que treballen a l’estiu per la gran feina fan i als clubs i entitats que col·laboren per dur a terme els casals, cursets i la resta d’activitats esportives”.

La presentació de l’Estiu Riu s’ha fet aquest matí al pavelló d’esports d’Olot on aquests dies es porten a terme els entrenament del campus de bàsquet del Joventut de Badalona, el casal de hoquei, el de patinatge i el de voleibol.

Casal de Joves de l'Ideal-OJG fent castells amb el Xerrics

Casal de Joves de l’Ideal-OJG fent castells amb el Xerrics