PARTICIPACIÓ DE LES FAMÍLIES A L’ESCOLA BRESSOL


La col·laboració entre famílies i escola bressol és un dels trets identificatius que ens representa, i  convidar-les a participar en el dia a dia de l’escola és una forma més de col·laborar i formar part del projecte educatiu.
Som escoles obertes, transparents, on totes les famílies tenen l’oportunitat de venir a explicar-nos qualsevol tema que vegin interessant per als infants: des d’ensenyar-nos el seu ofici, fer algun taller, explicar un conte,… La idea sempre és conèixer millor les famílies, que puguin entrar a l’escola i a l’aula del seu fill-a i del grup de companys/es i fer-nos participar de la seva experiència.

Als infants els agrada poder veure de més a prop oficis que ja coneixen o, simplement, n’han sentit a parlar. Tocar, manipular, experimentar i descobrir els elements o materials que s’utilitzen en cada un d’ells és una descoberta i un nou al·licient en el seu aprenentatge.

Durant aquest curs a l’Escola Bressol el Morrot hem pogut gaudir d’una gran varietat de participacions:
Hem fet de metges/esses i infermers/res, hem descobert com és una ambulància per dins, vam fer un taller de piruletes de xocolata, vam anar tot passejant a veure en Clam, van venir a explicar el conte d’en Patufet, vam rebre la visita dels Mossos/ses d’Esquadra, i ens vam posar enmig de l’aigua i l’escuma que ens van preparar els/les bombers.
Propostes molt engrescadores on els infants han gaudit moltíssim amb activitats diferents del dia a dia. El fet que sigui un/a familiar la que ho porti a terme també és un punt de motivació per a la mainada i engresca molt més.

Trobem molt interessants aquestes trobades, tant per als infants com per a les famílies que ho porten a terme, per això al començament de cada curs s’explica a les famílies i les intentem motivar i engrescar perquè a tothom que li faci il·lusió passar una estona amb els infants a l’escola tinguin el seu moment per poder fer-ho.

“Escoltar per acollir, comunicar per comprendre, informar per compartir i documentar per conèixer-nos.” ANNALIA GALARDINI