REGALS DE QUALITAT


NADAL, REGALEM PRESÈNCIA, REGALEM MOMENTS

S’apropa el Nadal, unes festes plenes de trobades familiars, de grans àpats i sobretaules, de regals per a tothom, i molt especialment pels infants. Aquests dies són viscuts amb especial il·lusió pels adults, acompanyats dels més petitons i petitones. Les tradicions com el Caga Tió i els 3 Reis de l’Orient es gaudeixen intensament a cada llar. El desig de veure’ls contents oferint-los una allau d’obsequis molt sovint comporta l’efecte contrari, veient la reacció de l’infant, saturat de tants regals que no és capaç d’apreciar ni valorar. Davant tantes joguines noves, amb sort, poden trobar-ne una  que els cridi l’atenció, i la resta queda oblidada; o encara més sovint, una imatge molt comuna és veure com juguen amb la capsa de cartró que contenia la joguina!!.

Aquest fet ens hauria de fer reflexionar sobre la quantitat de regals que un infant necessita. I si profunditzem, caldria qüestionar-nos si el millor regal seria la nostra presència en els moments de joc, sense interferir, observant com desenvolupa la seva pròpia imaginació i creativitat, o senzillament regalar-los moments per estar amb ells, jugant, passejant, rient,

parlant, corrent, ballant, etc.

Poder regalar-los petits moments dins la nostra atapeïda agenda, seria el millor regal per tots els nostres fills i filles. Qui no recorda ara d’adult les estones de joc viscudes amb la mare o el pare, o tot al contrari, que no tenien mai un moment per jugar.  L’acompanyament emocional que necessita un infant en el seu dia a dia no el pot compensar un objecte, ni mil. El fet d’omplir-los de béns materials no satisfà les seves necessitats afectives, i aquestes carències deixen empremta en un futur ben proper.

Només hem de prendre consciència que necessiten presència, i que cal

oferir-los el temps i l’atenció que necessiten; en definitiva, ser-hi és el millor regal que podem oferir-los i no es tracta de quantitat de temps, sinó de qualitat.