SORTIDA A LA BIBLIOTECA


El passat dimecres, els infants més grans de l’escola bressol el Morrot van aprofitar el bon temps per fer una bona sortida i així poder conèixer l’entorn i alguns dels espais culturals de la ciutat. És una proposta engrescadora, joiosa i molt significativa tant pels infants com per les pròpies educadores. En aquesta ocasió, vam anar a visitar la biblioteca de la ciutat.

De bon matí, a les 9h, ja ens vam preparar. Vam calçar-nos bé les sabates, ens vam agafar fort a la corda i vam sortir decidits i il·lusionats de l’escola en direcció a la biblioteca. Era molt important que no ens deixéssim anar i que estiguéssim junts tot el camí. Durant el trajecte, vam poder observar  cotxes de tots colors i mides, arbres alts i grossos, ocells, cases grans i no tant grans, muntanyes enormes a la llunyania, bicicletes que anaven molt ràpid, i de tant en tant també ens creuàvem gent molt simpàtica que ens saludava amb un bon somriure.

Després d’una estona caminant vam arribar a la biblioteca. Allà, havíem d’entrar a poc a poc i en silenci per no molestar a la gent. Tothom estava molt tranquil i concentrat. Alguns, miraven els llibres, d’altres els diaris, i també hi havia algú que estava utilitzant l’ordinador. Va ser molt emocionant apreciar la tranquil·litat i la calma dins la biblioteca i encara ho va ser més quan vam escoltar el conte que ens havia preparat la Dolors Arqué. Un conte que va agradar moltíssim als infants, i que ells mateixos van batejar amb el nom del Conillet. Un cop acabat el conte, vam poder utilitzar la zona infantil de consulta de llibres. Allà, grans i petits van tenir una estona per mirar i compartir contes amb el màxim respecte. Va ser un moment en el qual els infants i educadors estaven immersos en un món de lletres, frases i boniques il·lustracions que permetien una nova situació d’aprenentatge i satisfacció personal. Però va arribar l’hora de marxar. Ens esperava un emocionant camí de tornada. Igual que el d’anada, vam observar quantitat d’elements que podem veure a la ciutat i també una pujada que havíem de fer per arribar a l’escola. Els més grans de l’escola, amb molta força i valentia la van fer sense cap problema i finalment vam arribar a l’escola, on alegrament vam poder compartir l’experiència amb tothom.

La sortida a la biblioteca és una de les propostes que hem escollit a través dels recursos educatius de l’IME, amb la qual fomentem la descoberta de l’entorn a través de l’exploració, la seva pròpia curiositat, la satisfacció i el gaudi, així com la observació que l’infant pugui fer i l’aprenentatge que se’n desencadeni.

El sol fet de sortir de l’escola acompanyats dels seus companys i educadores és un aspecte molt motivador, i una activitat que sovint duen a terme amb les seves famílies esdevé també, màgica i especial dins el propi context escolar.

 

Bon Sant Jordi a tothom !!