SORTIDA AL MERCAT SETMANAL D’OLOT


SORTIDA AL MERCAT DEL DILLUNS

Conèixer l’entorn natural i social és una de les àrees de desenvolupament contemplades en el currículum d’educació infantil de primer cicle. Una forma més de treballar aquesta àrea des de l’Escola Bressol, és a través de les diferents sortides que realitzem al voltant de la nostra escola, al barri del Morrot. L’escola és molt cèntrica i aquest fet ens facilita poder accedir tot caminant a descobrir diferents indrets d’una gran diversitat de temàtiques i contextos.

Una de les diverses propostes de sortides fora de l’escola és la sortida al mercat del dilluns. Els infants més grans de l’escola hi van anar i van poder observar un autèntic escenari ple de colors, olors i vida. En aquesta sortida els infants van experimentar la intensa activitat social que suposa el mercat del dilluns i la transformació del centre de la ciutat, convertint el Firal i el Firalet en un gran centre comercial a l’aire lliure. Els infants amb les educadores van passejar per les parades observant amb detall les verdures i fruites de temporada, les plantes i flors de jardí i un munt d’objectes, alguns coneguts i d’altres de molt curiosos. La visita es va centrar sobretot en la zona de les fruites i verdures, on els mateixos nens i nenes de l’escola es van convertir en compradors, triant fruites i planter per poder després tastar i trasplantar a l’hort de l’escola. Una vegada escollit el que volien adquirir, els infants, amb l’ajuda de les educadores, van pagar tot allò que havien comprat amb molt entusiasme i il·lusió.

Un cop a l’escola, van preparar una deliciosa macedònia amb les fruites del mercat, compartint-la amb la resta d’infants de l’escola.

Va ser una autèntica experiència sensorial: van tastar els diferents gustos, van descobrir quin tacte i textura té cada una, també el pes, comparant unes amb les altres, i van gaudir de les diferents olors i colors.

Aquesta sortida ha suposat una experiència molt enriquidora i motivadora, ja que han pogut viure de primera mà tot el que passa en un dia de mercat passant a ser protagonistes de l’activitat proposada.

El sol fet de sortir i passejar-se enmig dels compradors i visitants així com poder anar a les parades a demanar el que volen i ajudar a pagar són nous aprenentatges que els fan créixer i desenvolupar-se com a persones.