SORTIDES AMB L’ESCOLA BRESSOL


Un dels objectius educatius que ens marquem des de les Escoles Bressol Municipals d’Olot  és realitzar sortides amb els infants de 2-3 anys per conèixer l’entorn més proper, i explorar-ne els seus elements. La descoberta de l’entorn natural i social a través de l’observació i manipulació desperta la curiositat i la iniciativa. Des de l’Escola Bressol de Sant Miquel, aquest últim trimestre hem realitzat dues sortides:

A la “Granja d’en Jaumet”, que es troba situada a Batet de la Serra. Hi vam arribar amb autocar, vam passar tot el matí gaudint de l’entorn natural en que es troba i amb tots els animals, veient com viuen, què mengen, tocant-los i acariciant-los… acompanyats per l’Eva i en Jaumet que ens explicaven un munt d’informació sobre ells i la granja. Vam veure, cavalls, vaques, conills, gallines, ànecs, … i fins i tot una truja i un porc vietnamita. És una activitat que ofereix el Projecte de Recursos Educatius de l’IME.

– Des de l’any passat amb l’Escola Volcà Bisaroques van emprendre una nova iniciativa on els infants d’infantil 2 tenen l’oportunitat de visitar i conèixer les instal·lacions, els espais, els nens i nenes de l’escola… Ens van presentar els gegants que té la pròpia escola, les aules de 2n cicle d’infantil, els exteriors, els materials, i jugant jugant vam compartir el matí amb uns nous companys/es.

Alguns dels infants amb molta il·lusió i alegria van trobar-se amb els seus germans grans que els van acompanyar durant tota la visita. Van poder passar una estona junts i jugar plegats, tota una emoció per a grans i petits!

Aquesta iniciativa la valorem molt positivament, ja que permet tenir un primer contacte amb un nou espai igual o semblant al que es trobaran quan comencin a P3.