VoltOlot: si jo puc, tu també. Agafa la bici !!!


Divendres 10 de novembre els nens i nenes del projectes “Escoles Verdes” dels centres de primària van sortir de les aules per anar amb bicicleta per la ciutat. Els alumnes de l’escola Bisaroques i Escola Pia han pres part d’aquest recorregut per Olot que també ha comptat, com a novetat, amb la  participació dels nens i nenes de La Bòbila de Les Preses.

El Voltolot té un doble objectiu. Per una banda fer una activitat físico-educativa amb els alumnes de les Escoles Verdes de la Ciutat per promocionar l’ús de la bicicleta als centres educatius i per altra banda aprofitar l’ocasió per tal de publicitar i animar a la ciutadania en general a utilitzar aquest mitjà de transport en els trasllats curts per la ciutat.

És un acte transversal organitzat per la Policia Municipal, l’Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot, el Programa d’Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya (gestionat per l’empresa TOSCA a les comarques gironines), el Cicle Formatiu de Grau Mig de Conducció d’activitats en el medi natural de l’Escola Pia, l’empresa Fun Track Garrotxa, l’Institut Municipal d’Educació i Joventut (IME) i les Escoles Verdes de la Garrotxa.

L’activitat va començar a l’escola Bisaroques quan els alumnes van pujar a la bicicleta per fer  un recorregut pel seu barri organitzant una mena de volta ciclista, sense presses ni competicions, i va anar fins a l’Escola Pia. Allà els nens i nenes van fer una activitat conjunta i  van cedir les bicicletes que havien utilitzat als nens i nenes de l’Escola Pia perquè poguessin fer la seva ruta. La tornada a l’escola es fa a peu.

Tot i els canvis que convindrien a la ciutat per poder anar arreu amb bici, l’acció vol promoure que entre tots podem fer que la circulació sigui més tranquil.la i tinguem una ciutat més sostenible en tots els sentits.

A banda de l’acció puntal pels carrers de la ciutat els alumnes que participen en el projecte reben una sessió de formació per part dels Serveis Educatius de la Policia Municipal i també indicacions, més tècniques, dels monitors i monitores del Cicle Formatiu de l’Escola Pia per fer un bon ús de la bicicleta.

La premsa també es va fer ressò de l’activitat:

Notícia Tv Olot     Notícia digital NacióGarrotxa     Notícia diari El Punt

Notícia Diari de Girona   Notícia El Garrotxí

s. Bisaroques
s. parc mores s. preses