CATaOlot: descoberta de l’entorn en llengua catalana


Aquest mes de novembre s’ha posat en marxa CATaOlot. És un taller lingüístic adreçat a nois i noies de 1r a 4rt d’ESO que fa poc que han arribat a la ciutat i al país i que estan escolaritzats en algun dels instituts de la ciutat.
Es recupera així una experiència educativa que es va engegar aquest estiu per primera vegada i que va tenir una valoració molt positiva tant per part dels nois i noies que hi van participar com per part de les seves famílies que van ser testimonis de com els seus fills i filles descobrien la ciutat i milloraven en el domini i fluïdesa de la llengua catalana.
I és que CATaOlot és això: a través de la descoberta de la ciutat d’Olot i els seus equipaments, espais, serveis …, es promou l’ús de la llengua catalana facilitant-ne la parla i la comprensió.
Els tallers tenen lloc de dimarts a divendres, de les cinc a dos quarts de set de la tarda, a les instal·lacions del PTT d’Olot (Ctra. Sant Joan les Abadesses, 20)
Actualment hi participen prop d’una trentena de joves de tots els instituts de la ciutat.
CATaOlot és una iniciativa del Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament d’Olot que persegueix, entre altres objectius, la millora de la presència i l’ús social de la llengua catalana com a llengua compartida i de cohesió.