El Consell Escolar Municipal es torna a trobar després d’un any


 

Dijous passat, el Consell Escolar Municipal va celebrar presencialment el primer plenari després del confinament escolar del curs passat. De fet, l’anterior plenari havia estat precisament el del primer trimestre de curs: el segon plenari, que s’havia de celebrar el mes de març, ja no es va poder convocar.

En aquesta trobada, els i les membres del Consell van abordar qüestions que havien quedat pendents del curs passat (s’havien treballat virtualment, però calia formalitzar-ho en un plenari) com la proposta de calendari escolar, o les informacions sobre la Taula Mixta de Planificació Escolar.

També es va informar els assistents de les novetats de cara a aquest curs, i es va comptar amb la presència de dos representants de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i del consorci Sigma, que van presentar el programa “Entorn sense fum”, que arrenca enguany i que té com a objectiu reduir el consum de tabac en espais públics, especialment en aquells on els adults fumadors són un mal exemple per a infants i joves.

Els dos plats forts de la trobada, però van ser uns altres: en primer lloc, la valoració de les mesures preses per l’Ajuntament durant el confinament del curs passat, entre les que destaquen el repartiment de material escolar, i de dispositius informàtics i de punts de connexió a internet a les famílies (tot això en col·laboració amb diversos organismes, entitats i empreses de la comarca) o l’adaptació a l’educació en línia per part dels centres educatius municipals. També es va aprofitar la trobada per explicar les mesures preses de cara a aquest curs, com l’adaptació i ampliació d’espais dins les escoles, o la millora dels accessos als centres educatius per facilitar les entrades esgraonades i diversificades.

I, en segon lloc, la presentació del procés que se seguirà per tal que la comunitat educativa pugui reflexionar, debatre i fer aportacions de cara a la revisió de la zonificació escolar dels centres d’infantil i primària. Aquesta revisió és una demanda feta pel Departament d’Educació, i abans d’acabar el trimestre caldrà fer-los arribar una proposta per part de l’Ajuntament.

El plenari es va celebrar al Casal Marià per tal de garantir les distàncies de seguretat entre els assistents, l’ús de la mascareta era obligatori, i durant el torn obert d’intervencions no es va fer servir micròfon inalàmbric per evitar haver de compartir-lo.