Formació a les Escoles Bressol Municipals d’Olot


S’ha acabat el curs a les Escoles Bressol Municipals d’Olot, i durant aquest mes de juliol s’ofereixen les EBMO d’estiu.

La setmana passada tot el personal educatiu va realitzar una formació de forma intensiva. Una formació que va anar a càrrec de l’Eva Sargatal, mestra d’educació infantil, formadora i membre de l’Associació de Mestres Rosa Sensat.

En el curs, A la captura dels detalls: la documentació pedagògica com a pràctica quotidiana, que ja es va iniciar el mes de gener amb alguna sessió a cada escola bressol, es van treballar continguts sobre l’observació com a eina de l’adult per reflexionar sobre els processos d’aprenentatge dels infants, i la documentació com a funció comunicativa i d’anàlisi de la realitat quotidiana, entre d’altres.

La valoració del curs va ser molt positiva per a totes les educadores, ja que a més van poder posar a la pràctica i aprendre a partir de documentacions realitzades durant el curs.

Com diu Carla Rinaldi “els infants es fan visibles quan existeix un adult que els escolta i els fa visibles”.

 

Les Escoles Bressol Municipals d’Olot tornaran a obrir les portes per iniciar el  curs 2022-23 el dia 12 de setembre, per als infants que ja assistien el curs anterior, i el dia 13 de setembre pee als infants que s’escolaritzen per primera vegada.