JA TENIM AQUÍ L’ESTIU RIU- Guia activa l’Estiu-Garrotxa 2020


Avui dimarts ha vist la llum la nova “Guia Activa l’Estiu”, elaborada per l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa. Es tracta de la quinzena edició d’aquesta publicació que recull les activitats d’estiu organitzades per entitats, empreses i ajuntaments de la Garrotxa i adreçades a infants i joves menors de 18 anys. Aquest any, amb motiu de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, aquesta guia es publica amb unes setmanes de retard en relació a edicions anteriors i condicionada a que el territori es trobi en Fase 3 del procés de desconfinament, per poder dur a terme les activitats en ella contingudes.

La guia s’estructura en una primera part, amb totes les activitats organitzades per l’Ajuntament d’Olot al seu programa “Estiu Riu” i seguidament, i per ordre alfabètic, apareixen les activitats de dotze municipis de la comarca. Tot seguit també trobareu l’oferta de diferents entitats i empreses de la comarca que ofereixen un ventall ben ampli d’activitats.

Les propostes recollides a la guia obren un gran ventall d’opcions a les famílies. Hi trobaran activitats que ja són un clàssic de l’estiu a la Garrotxa, com les Brigades d’estiu, els Camps de treball o els Casals esportius, però també s’inclouen propostes noves, com els Casalets per als més petits (per als nascuts a l’any 2017 i que es realitzaran en algunes escoles bressol) o casals enfocats al patrimoni natural, per donar resposta a la consciència ecologista dels més joves. Teatre, robòtica, voluntariat, expressió pràctica, creativitat, pintura, dansa, informàtica, bioconstrucció o anglès altres de les disciplines de les que s’ofereixen activitats a la present guia.

Amb motiu de la pandèmia i seguint les directrius establertes pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, les activitats programades propiciaran el manteniment de la distància física, però amb un criteri educatiu. Malgrat les dificultats que comporta aquesta mesura, des dels ajuntaments s’ha considerat molt importat poder oferir activitats de lleure per a la infància i l’adolescència de la Garrotxa, tot i l’esforç i imaginació necessari per oferir activitats de qualitat, educatives i compatibles amb aquests requeriments sanitaris. A més, els monitors i responsables incidiran en el manteniment de les mesures d’higiene personal, com són el rentat de mans. Els serveis de menjador es podran realitzar seguint el protocol publicat per la Secretaria de Salut Pública, així con la utilització de banys, zones comunes o dormitoris, que es netejaran seguint el protocol establert a tal efecte. Tot i així no volem amagar que, malgrat es prendran totes les mesures possibles i recomanades, qualsevol activitat social, en el moment que vivim, suposa un risc i cal que tothom en sigui conscient, tant pel que fa referència a les activitat de la Guia com en qualsevol activitat fora de casa.

Cal destacar que l’educació en el lleure en aquest període de desconfinament és essencial per acompanyar emocionalment als menors de 18 anys i ajudaran a treballar les seves propostes, pors i inquietuds davant d’una situació viscuda totalment nova. La Guia d’Activitats d’Estiu de la Garrotxa pretén oferir aquesta oportunitat a les famílies i propiciar el retrobament dels més joves amb els seus companys.

CLIQUEU AQUÍ PER CONSULTAR LA GUIA.