XARXA DE CIUTATS EDUCADORES DE LES COMARQUES GIRONINES


Reunits a Girona, el dia 29 de novembre de 2016, els representants de les ciutats de Banyoles, Figueres, Girona, Olot, Palafrugell, Palamós, Salt i Sant Coloma de Farners i posteriorment Ripoll, Cassà de la Selva, Santa Cristina d’Aro, Castell-Platja d’Aro i Vall d’en Bas, totes elles membres de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) vàrem constatar que:

Les ciutats, pobles i viles educadores treballem perquè l’educació sigui eix transversal de totes les polítiques locals, reforçant el potencial educador de les actuacions i programes de salut, medi ambient, urbanisme, mobilitat, cultura, activitat física, etc. Perquè entenem l’educació com un procés integral que ha d’implicar tota la ciutadania en qualsevol lloc o en qualsevol moment del seu cicle vital.

Donem molta importància al valor afegit que podem donar a les nostres actuacions, si reflexionem, compartim i intercanviem experiències amb altres ciutats, pobles i viles.

Ser membres de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) ens dóna l’oportunitat de conèixer i compartir experiències amb moltes ciutats culturalment i social molt diferents a nosaltres però també la riquesa i el benefici que ens comporta poder-ho fer amb els pobles i ciutats més afins i territorialment més propers.

Per això acordem:

Crear la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines per:

  • Compartir experiències de les nostres viles i ciutats entorn a aquest model i als objectius de la Carta de Ciutats Educadores.
  • Fer extensives les propostes de Ciutats Educadores a altres municipis de les comarques gironines contribuint a la continuïtat del discurs de ciutat educadora, amb la definició d’estratègies per a la seva implementació en les polítiques socials.
  • Impulsar intercanvis sobre temàtiques relacionades amb els principis de la Carta entre els municipis de les comarques gironines.
  • Fer una trobada anual de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines.
  • Tenir el compte les línies de treball de l’AICE per determinar els compromisos i propostes de la Xarxa i, al mateix temps, compartir amb l’AICE el treball de la nostra xarxa.

DOCUMENTACIÓ:

Model d’adhesió a la Xarxa de Ciutats Educadores de les comarques gironines

-Acta de la 1a Assemblea de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines (XCECG)

-1a Jornada de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines

-Carta Ciutats Educadores.


CIUTATS DE LA XARXA
Les ciutats, pobles i viles de la Xarxa ens posem a la disposició de qualsevol població que vulgui informació sobre les Ciutats Educadores o bé com formar part d’aquesta xarxa i compartir projectes i il·lusions.

Banyoles  educacio@ajbanyoles.org
Cassà de la Selva  ensenyament@cassa.cat
Castell-Platja d’Aro  ensenyament@platjadaro.com
Figueres educacio@figueres.org
Girona    educacio@ajgirona.cat
Maçanet de la Selva info@massanetdelaselva.cat
Olot   ime@olot.cat
Palafrugell  educacio@palafrugell.cat
Palamós  ciutateducadora@palamos.cat
Ripoll  participació@ajripoll.cat
Salt  ensenyament@salt.cat
Santa Coloma de Farners  educaci@scf.cat
Santa Cristina d’Aro  jnadal@santacristina.cat
Sant Hilari Sacalm  comunicacio@santhilari.cat
Vall d’en Bas educacioijoventut@vallbas.cat


COM SER MEMBRE DE LA XARXA DE CIUTATS EDUCADORES DE LES COMARQUES GIRONINES?

Per ser membre de la Xarxa cal formar part de l’AICE i que l’Ajuntament aprovi el document d’adhesió. Podeu demanar informació a la Ciutat Coordinadora de l’any en curs o a qualsevol ciutat membre de la Xarxa.


CIUTATS COORDINADORES.

Any 2017- GIRONA
Any 2018- RIPOLL
Any 2019- OLOT
Any 2020-PALAFRUGELL