MALGRAT LA COVID, COMISSIÓ D’ALUMNES DEL CONSELL ESCOLAR MUNICIPAL


El passat divendres, 21 de maig, es va celebrar la cloenda i la darrera reunió del jovent de la Comissió d’Alumnes del Consell Escolar Municipal d’Olot 2020-21.  L’Ideal-OJG ha acollit els representants de l’alumnat de secundària, que es va constituir durant el primer trimestre d’aquest curs escolar amb representants de tots els instituts de la ciutat i comarca.

Durant tot el curs acadèmic, la Comissió ha anat fent reunions telemàtiques en què han hagut de prendre decisions sobres els actes  i accions que normalment organitza aquesta comissió, com ara la Jornada de Delegades i Delegats de secundària, jornada en la qual es realitzen tallers formatius que els donen eines per desenvolupar-se com a persones i com a representants del grup/classe i la celebració conjunta de Sant Tomàs d’Aquino, patró dels/les estudiants en la que es fan activitats obertes a tothom i al carrer.

No obstant això, tenint present la situació social i la crisi provocada per la pandèmia, l’esperit  dels seus 15 membres en actiu ha estat en tot moment el d’adaptació i resiliència davant l’adversitat, així com  de repensar les accions segons les necessitats reals en la que es troben el col·lectiu estudiantil a les aules. Així i tot, aquest curs finalment si que s’ha pogut celebrar Sant Tomàs, atípic, però dinàmic.

Cal dir que els membres de la Comissió es mostren molt satisfets amb cada una de les propostes i accions realitzades. Són alguns exemples:  recapte solidari de llibres de lectura obligatòria pels alumnes de Batxillerat i presentar una proposta en el Pressupost Participatiu de Joventut d’enguany, per aconseguir un pressupost que permeti ampliar el número d’exemplars. Ampliació dels horaris amb preus mòdics per als alumnes, de la zona d’aparcament de l’Escola d’Art d’Olot, i finalment s’ha considerat interessant compartir amb els caps d’estudis, un recull de Recursos Educatius, d’activitats i tallers relacionats amb la diversitat sexual, la gestió de les emocions, l’assetjament escolar, entre d’altres, el qual ha estat elaborat mitjançant l’anàlisi de necessitats específiques de l’alumnat.

Finalment, la Comissió espera, amb molta il·lusió, poder recuperar i organitzar, amb la màxima normalitat i dinamisme possible, els actes lúdics i acadèmics del proper curs. La Comissió d’Alumnes treballa, amb l’ajut de l’equip tècnic de joventut, mitjançant la reflexió i el pensament crític, per tal d’oferir millores en l’àmbit dels recursos que els centres i la ciutat, posen a disposició de l’alumnat de tots els instituts de la ciutat i comarca.