NOVA ACCIÓ D’ESCOLES VERDES D’OLOT I COMARCA.


Quan arriben les primeres calors ja és tradicional l’acció d’Aprenentatge-Servei de les Escoles Verdes d’Olot i Comarca als paratges de la Moixina.

Com cada any, els centres participants en aquest projecte; Institut Bosc de la Coma, Institut Garrotxa, Escola la Bòbila, Escola Pia i Escola Volcà Bisaroques, es desplacen fins als paratges de la Moixina per aprendre les principals característiques d’aquest espai natural i per col·laborar en el seu manteniment arrencant créixens.

El creixen és una planta invasora que creix dins els rierols dels aiguamoixos i que, entre d’altres conseqüències, alenteix el corrent provocant un escalfament de les aigües que hi circulen i causant canvis greus en tot l’ecosistema.

És una planta de creixement ràpid i que agafa extensió amb molta facilitat. Malgrat és una actuació que es realitza, gràcies a la col·laboració d’infants i joves, cada any, quan arriba la primavera la planta torna a envair de nou els espais i per tant cal tornar a fer una actuació de reducció i control.

Aquesta actuació s’acompanya d’una explicació per part dels serveis Pedagògics del Parc Natural perquè la mainada i el jovent aprenguin i coneguin la fauna i la flora de la zona, la importància dels aiguamoixos i la seva interrelació amb l’entorn.

L’actuació es realitza, en grups reduïts, durant el dimarts, dijous i divendres d’aquesta setmana, dies 8, 10 i 11 de juny respectivament i ja ara es pot comprovar el resultat de la gran tasca que han realitzat els infants i joves, membres actius dels parlaments verds dels seus centres.

Un dels èxits més importants aconseguits per aquesta actuació anual i demostrat científicament és la recuperació d’una colònia d’espiadimonis blau que estava en greu regressió.

Un altre col·lectiu de joves que també participen i col·laboren en l’extracció de créixens és el de participants al Camp de Treball de l’Estiu Riu, Acció Jove.