NOVA ACTIVITAT DEL PRESSUPOST PARTICIPATIU DE JOVENTUT d’Olot.


S’ha realitzat una nova acció del Pressupost Participatiu de Joventut 2021. En aquest cas es tracta d’una proposta presentada per un grup de joves vegans de la comarca de la Garrotxa.

La proposta, que varen presentar en la darrera edició del Pressupost Participatiu de Joventut, consisteix en l’elaboració d’un mural, a una de les parets de l’aparcament de l’antic escorxador municipal. La proposta té un esperit crític amb el consum de carn, amb els processos que genera i les conseqüències ambientals que provoca.

Per decidir el contingut i l’estil del mural els joves que van presentar la proposta varen convocar i realitzar una assemblea participativa i oberta a tots els joves que volien participar i que va reunir a més d’una vintena de joves el dia 8 de maig al Parc Nou d’Olot. L’objectiu d’aquesta proposta consensuada pels joves participants és conscienciar i informar a la ciutadania en general per promoure el veganisme o, si més no, la reducció del consum de carn en general.

La realització del mural es va fer a finals de juliol, principis d’agost, i des d’ara ja es pot veure acabat.

Com en totes les actuacions del Pressupost Participatiu de Joventut, els joves no només proposen i decideixen les actuacions a realitzar sinó que a més a més participen en la gestió i el seguiment d’aquestes accions prenent responsabilitat i tasques per a la seva realització.