Punt i seguit al CATaOlot


Aquest dimarts 31 de maig ha tingut lloc la festa de cloenda del CATaOlot (Tallers de suport lingüístic i coneixement de l’entorn). A petició dels nois i noies que hi han participat, s’han projectat un seguit de vídeos amb les activitats, sortides, tallers i experiències que han fet durant tot el curs i s’ha fet un pica-pica compartit i preparat pels mateixos participants.

L’Ideal ha acollit la cloenda d’aquesta iniciativa que persegueix dos objectius principals: el coneixement d’Olot i de l’entorn i l’ús pràctic i diari de la llengua catalana.

Els nois i noies que hi participen són joves que fa poc temps que han arribat a la ciutat, que no parlen català ni cap de les llengües romàniques i que, sovint, més enllà de la feina que fan a les aules d’acollida o als mateixos centres, necessiten un suport i, sobretot, una pràctica intensiva del català.

CATaOlot és una de les activitats incloses en el Pla Educatiu d’Entorn d’Olot. Es va poder iniciar l’estiu passat gràcies al Pla de Millora d’Oportunitats Educatives que el Departament d’Educació de la Generalitat va atorgar a municipis amb PEE.

 

 

Després de la bona acollida i la bona valoració tan per part dels centres com per part de les famílies, el CATaOlot ha seguit durant tot el curs escolar oferint un espai de relació, coneixement de l’entorn i aprenentatge de l’ús diari i pràctic de la llengua.

Organització i coordinació de l’activitat: Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot i Serveis Educatius de la Garrotxa.