RECURSOS EDUCATIUS 2023-2024


 

Benvingudes i benvinguts als Recursos Educatius
Curs 2023-24

Accessos ràpids:

 

Per què Recursos Educatius?

A l’Àrea de Cultura i Educació som conscients que tenim una responsabilitat compartida amb la família i l’escola en la formació i educació dels infants i joves. La complicitat de tots els agents educatius és primordial a l’hora de fomentar actituds i valors que ara i sempre són bàsics en el desenvolupament de l’autonomia, la responsabilitat i el respecte (a un mateix, als altres i a l’entorn).

Tot i que sempre pensem d’entrada només en els centres escolars, la ciutat i el seu entorn ens proporcionen experiències i vivències amb indubtable valor educatiu, que incideixen al llarg de tota la vida i configuren en certa mesura la forma de ser de cadascú/na de nosaltres. Per això cal que aquestes experiències i vivències siguin positives i que puguin arribar a tota la població per tal d’assegurar l’equilibri i la cohesió social.

Els Recursos Educatius són el producte de la implicació i complicitat de tota la xarxa social i institucional que any rere any programen amb il·lusió un munt d’activitats educatives que, de mica en mica, van ocupant un espai dins els projectes curriculars dels centres.

 

Què són els Recursos Educatius?

Són activitats educatives (xerrades, tallers, jocs, obres de teatre, concerts, visites guiades…) organitzades per professionals, associacions, serveis, o empreses de la Garrotxa, i proposades als centres educatius d’Olot i comarca. Són activitats pensades per ser dutes a terme principalment dins l’horari lectiu, i com a reforç i complement de la tasca docent dels/les mestres i professors/es. Recursos Educatius facilita a persones externes al món educatiu formal poder implicar-se i corresponsabilitzar-se de l’educació dels i les infants i joves la comarca, i alhora enriqueix l’educació que es fa als centres educatius, i permet als i les alumnes descobrir realitats i experiències més enllà de les activitats habituals així com conèixer persones referents en diferents disciplines.

 

Sóc mestre/a, professor/a o educador/a: com hi puc participar?

Hi pots participar sol·licitant activitats de les que oferim a la guia, però també hi pots participar fent-nos arribar idees, propostes, millores, queixes, comentaris, incidències o valoracions.

Recorda que les activitats són un complement a la tasca educativa que desenvolupes i que, per tant, cal que hi siguis present sempre i en totes les activitats, ja que el grup d’alumnes sempre són responsabilitat teva.

 

Vull incloure a la guia una activitat que organitzo. Com ho puc fer?

És ben senzill: escriu-nos a educacio@olot.cat, i ens posarem en contacte amb tu. T’explicarem les condicions i el compromís que suposa participar-hi. Tingues present que el període per a presentar propostes d’activitat s’acaba a final de curs, i que un cop publicada la guia no se n’hi afegeixen de noves, fora casos excepcionals. Cal dir que la decisió d’incloure o no una activitat a la guia sempre és de l’Àrea de Cultura i Educació.