RECURSOS EDUCATIUS 2021-2022


 

Accessos ràpids:

 

Per què Recursos Educatius?

A l’Àrea d’Educació i Joventut som conscients que tenim una responsabilitat compartida amb la família i l’escola en la formació i en el gaudi educatiu dels infants i joves. La complicitat de tots els agents educatius és primordial a l’hora de fomentar actituds i valors que ara i sempre són bàsics en el desenvolupament de l’autonomia, la responsabilitat i el respecte (a un mateix, als altres i a l’entorn).

Tot i que sempre pensem d’entrada només en els centres escolars, la ciutat i el seu entorn ens proporcionen experiències i vivències amb indubtable valor educatiu, que incideixen al llarg de tota la vida i configuren en certa mesura la forma de ser de cadascú/na de nosaltres. Per això cal que aquestes experiències i vivències siguin positives i que puguin arribar a tota la població per tal d’assegurar l’equilibri i la cohesió social.

Els Recursos Educatius són el producte de la implicació i complicitat de tota la xarxa social i institucional que any rere any programen amb il·lusió i encert un munt d’activitats pedagògiques que, de mica en mica, van ocupant un espai dins els projectes curriculars dels centres.

 

Què són els Recursos Educatius?

Són activitats educatives (xerrades, tallers, jocs, obres de teatre, concerts, visites guiades…) organitzades per professionals, associacions, serveis, o empreses de la Garrotxa, i proposades als centres educatius d’Olot i comarca. Són activitats pensades per ser dutes a terme principalment dins l’horari lectiu, i com a reforç i complement del que mestres i professors/es fan a l’aula. Recursos Educatius facilita a persones externes al món educatiu formal poder implicar-se i corresponsabilitzar-se de l’educació dels i les infants i joves la comarca, i alhora enriqueix l’educació que es fa a escoles i instituts, i permet als i les alumnes descobrir realitats i experiències més enllà de les activitats habituals.

 

Sóc mestre/a, professor/a o educador/a: com hi puc participar?

Hi pots participar sol·licitant activitats de les que oferim a la guia, però també hi pots participar fent-nos arribar idees, propostes, millores, queixes, comentaris…

 

Vull incloure a la guia una activitat que organitzo. Com ho puc fer?

És ben senzill: escriu-nos a educacio@olot.cat, i ens posarem en contacte amb tu. Tingues present que el període per a presentar propostes d’activitat s’acaba a final de curs, i que un cop publicada la guia no se n’hi afegeixen de noves.

 

Com afecten la Covid-19 i les corresponents mesures de prevenció als Recursos Educatius?

El curs passat els organitzadors i els centres educatius van fer un gran esforç per fer possibles les activitats en el marc de la pandèmia. Aquest curs 2021-2022 seguirem amb les mateixes prevencions i, com sempre, des de l’Ajuntament seguirem acompanyant organitzadors i centres davant de qualsevol dubte o novetat que pugui sorgir.