SERVEI D’ORIENTACIÓ D’ÀMBIT COMUNITARI (SOAC)


 

El SOAC (Servei d’Orientació d’Àmbit Comunitari) és un servei de l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot que té com a objectiu principal orientar i acompanyar l’alumnat i les seves famílies en el procés de construcció de trajectòries personals d’èxit educatiu, acadèmic, personal i social. Els tres grans àmbits d’actuació del SOAC són:

1) L’orientació i l’acollida: 
– Per a les famílies, mitjançant xerrades i formacions d’acompanyament a les transicions educatives, atenció i orientació personalitzada, explicació i acompanyament en la comprensió del funcionament del nostre sistema educatiu i l’escolarització (cursos, horaris, transport, menjadors, beques, extraescolars, activitats d’estiu, etc.)
– Per als alumnes d’educació post-obligatòria, que tinguin dubtes sobre el seu itinerari formatiu o necessitin algun tipus d’acompanyament.
– Per als centres educatius, a través de les Jornades d’Orientació a 4t d’ESO i altres activitats per a professionals i/o alumnes que vulguin assessorar-se sobre l’oferta formativa al nostre territori. Consulta la oferta d’estudis post-obligatoris a la nostra ciutat

b) L’absentisme:
– Conducció de la comissió d’absentisme del municipi, posant l’enfocament en el treball de prevenció i reducció del fenomen a través del treball coordinat entre tots els agents implicats.

c) +16 anys:
Liderem una xarxa de coordinació entre professionals de diversos serveis que atenem a joves d’entre 16 i 21 anys a la nostra comarca per garantir que els i les joves que volen formar-se puguin accedir a un recurs adequat a les seves necessitats i inquietuds.

Tens les següents opcions per a contactar amb el SOAC:

  • Trucada o Whatsapp: 619 687 608
  • Correu electrònic: soac@olot.cat