SOAF (Servei d’Orientació i Acompanyament en l’àmbit Familiar)


Ens plau informar-vos que ha entrat en funcionament un nou servei a la ciutat. Es tracta del SOAF (Servei d’Orientació i Acompanyament en l’àmbit Familiar).

És un espai per assessorar i donar suport puntual a famílies amb infants de 0 a 18 anys en qüestions relacionades amb la criança i l’educació. Totes les famílies que ho desitgin podran demanar hora i les atendran professionals especialitzats de forma gratuïta.  

El SOAF és un espai de suport, orientació i acompanyament a la criança i l’educació dels fills i filles. Professionals especialitzats ofereixen orientació i pautes educatives, escolta i atenció als dubtes de les famílies. Així com eines i estratègies pràctiques i efectives per resoldre situacions de dificultat o problemes relacionats amb la criança i l’educació. L’educació dels fills i filles genera sovint interrogants i preguntes. El SOAF té l’objectiu d’orientar i ajudar les famílies a trobar respostes, aspectes de la criança en els quals podem necessitar un acompanyament en moments puntuals. El SOAF és un espai per parlar en calma, en un entorn de privacitat i confiança en el qual les famílies hi poden expressar qualsevol dubte o inquietud: potenciar l’autoestima, límits, donar autonomia, promoure hàbits saludables, fomentar valors, gestionar conflictes, ús de pantalles i xarxes socials, etc. El SOAF també permetrà detectar i prevenir dificultats emocionals o relacionals que de no treballar-se podrien derivar en situacions de risc o desprotecció dels infants i adolescents.

El SOAF és un servei impulsat per l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot i pel Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. El servei està ubicat a l’Espai Famílies (carrer de les Estires, 5, d’Olot) i cal demanar hora al telèfon 659 144 610 (trucant o per whatsapp).

Fulletó SOAF-web