Tallers de suport lingüístic. Han vingut per quedar-se!


El divendres 30 de juliol es van acabar els tallers de suport lingüístic que s’han estat fent a  l’Hospici i que han acollit, durant tot el mes de juliol, una mitjana d’uns 35 infants i joves de la ciutat d’Olot.

Aquesta activitat surt de la necessitat detectada d’ampliar els espais dedicats al reforç lingüístic per a infants i joves que fa poc temps que son a la ciutat i que necessiten un suport, principalment, en llengua catalana.

Des de la comissió operativa del Pla Educatiu d’Entorn d’Olot i des de les aules d’acollida de les escoles i els instituts de la ciutat, es valora positivament la creació d’aquest recurs que ha funcionat durant 5 setmanes, de 9 a 13 h del matí i que ha ofert coneixement a dues bandes. Per una banda; l’aprenentatge, comprensió i fluïdesa en llengua catalana i, per altra banda la descoberta i coneixement de l’entorn. Han descobert Olot des de moltes mirades diferents (cultura, esports, lleure, turisme, natura…) i han aprofitat tots els recursos que la ciutat ofereix per anar-la descobrint a través del lleure i les activitats a l’aire lliure.

És el primer estiu que es fan aquests tallers i, després de la bona acollida tant per part dels infants i joves com per part de les seves famílies, des de l’Àrea d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot s’està pensant en un recurs semblant durant el curs escolar i en la possibilitat d’oferir-los durant els dos mesos l’estiu vinent.

Enguany, els tallers de suport lingüístic s’han pogut finançar gràcies a una aportació extra del Departament d’Educació per al Pla de millora d’oportunitats educatives; inclòs dins el Pla Educatiu d’Entorn d’Olot.