DIADA DE SANT JORDI A LES ESCOLES BRESSOL


A les Escoles Bressol es fomenten les festes i tradicions de la cultura catalana, per donar a conèixer a tots els infants les tradicions de la comunitat a la que pertanyen. Sant Jordi és una d’aquestes festes que ens agrada celebrar juntament amb les famílies.

En el cas de l’Escola Bressol de Sant Pere Màrtir celebrem el Sant Jordi amb els avis i àvies tant de l’escola com del barri. Creiem que la relació intergeneracional avis-infants és molt beneficiosa per ambdues parts, així que aprofitem aquest dia per homenatjar als avis i àvies i el paper que juguen a l’escola, donant-los el protagonisme que es mereixen. Aquest Sant Jordi avis i infants han gaudit d’un conte diferent, un conte que convida a rumiar, el conte d’ “El cavaller que va dir que NO!”

A l’EB de Sant Miquel representem el conte d’en Patufet per a totes les famílies, i a l’EB Morrot el conte de Sant Jordi també per a avis, àvies i familiars. Aquesta vegada però hem explicat el conte d’una altra manera i amb un desenllaç diferent, conscients que, per fomentar la igualtat de gènere, no podem continuar reproduint rols femenins que esperen passivament “un príncep” que les ha de salvar,

Com diu el currículum d’educació infantil de primer cicle “cal ser conscients dels rols de gènere, que s’interioritzen des del naixement: una observació acurada mostra que l’elecció de colors, joguines i formes de relació són estereotipades des dels primers mesos de vida. Les persones educadores han d’interaccionar i tenir expectatives de forma igualitària amb els infants, siguin nenes o nens, per tal de no considerar “normals” comportaments diferents en les nenes i els nens que poguessin esdevenir el primer embrió de conductes violentes en ells i submises en elles.”