A LA TARDOR, HI HA VOLTOLOT. SI JO PUC, TU TAMBÉ. AGAFA LA BICI !!


Els alumnes de primària i secundària de les escoles verdes celebren una jornada plegats fent un recorregut per la ciutat amb bicicleta per fomentar i visualitzar una mobilitat saludable, sostenible i ecològica.

El VoltOlot és una activitat educativa que treballa la mobilitat sostenible recorrent els carrers de la ciutat per visualitzar l’ús de la bicicleta com un mitja de transport sostenible i saludable. L’activitat està organitzada de manera transversal per la Policia Municipal, l’Àrea d’Esports i Lleure d’Olot, el Programa d’Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya (gestionat per l’empresa TOSCA a les comarques gironines), el Cicle Formatiu de Grau Mig de Conducció d’activitats en el medi natural de l’Escola Pia, l’empresa Fun Track Garrotxa, SIGMA, l’Institut Municipal d’Educació i Joventut (IME) i les Escoles Verdes de la Garrotxa.

Aquesta tardor es faran els dos VoltOlot a la ciutat. El primer, es va celebrar el dia 25 d’octubre amb els 126 alumnes de primària de l’Escola Pia, l’Escola Volca Bisaroques i l’Escola La Bòbila. El segon, es farà el proper 6 de novembre amb els 83 alumnes de secundària de l’escola Pia, l’Institut La Garrotxa i l’Institut Bosc de la Coma.Tots els alumnes hi participen acompanyats dels seus mestres, professors i els professors i alumnes del cicle formatiu d’activitats físiques i esportives de l’Escola Pia.

Tant els alumnes de primària com els de secundària, fan  plegats un recorregut per la ciutat. A les 10h del matí els alumnes dels centres participants surten pedalant fins al recinte firal. Allà, es troben amb els alumnes dels altres centres que hi participen i després de fer jocs de benvinguda i coneixença començaran el recorregut conjunt per la ciutat. Dins del recorregut, hi ha una parada davant l’Ajuntament per fer-se una foto conjunta.

Amb el recorregut pel centre d’Olot es vol fer visible als alumnes i a la ciutadania que anar amb bicicleta és fàcil i saludable, i a més ecològic i sostenible, sota el lema de SI JO PUC, TU TAMBÉ. AGAFA LA BICI !!

El VoltOlot té un doble objectiu. Per una banda fer una activitat físico-educativa amb els alumnes de les Escoles Verdes per promocionar l’ús de la bicicleta als centres educatius i, per l’altra, aprofitar l’ocasió per tal de publicitar i animar a la ciutadania en general a utilitzar aquest mitjà de transport en els trasllats curts per la ciutat. L’acció vol promoure que entre tots podem fer que la circulació sigui més tranqui-la i tinguem una ciutat més sostenible en tots els sentits.

A banda del recorregut pels carrers de la ciutat els alumnes que participen en el projecte reben una sessió de formació per part dels Serveis Educatius de la Policia Municipal i també indicacions, més tècniques, dels monitors i monitores del Cicle Formatiu de l’Escola Pia per fer un bon ús de la bicicleta. A més també faran un taller de reparacions de bicicletes organitzat per SIGMA.