Casals d’Estiu Mancomunats i Brigades Joves d’Estiu 2019


Per vuitè any consecutiu, el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa ha organitzat els casals d’estiu mancomunats a diferents municipis de la comarca. En aquesta edició són vuit els municipis que s’han unit a aquesta iniciativa enfocada en els més joves. En total, 466 nens i nenes d’edats compreses entre els 3 i els 12 anys participaran de les activitats de lleure programades fins el proper 6 de setembre. Un increment molt significatiu de participants, respecte a l’any passat, que van ser 258.

Totes les activitats giren al voltant d’un mateix fil conductor, que és aprofundir en el coneixement de la pròpia comarca i descobrir noves cultures, a través d’un personatge imaginari.

 

 

A més dels Casals d’estiu, el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa també coordina les Brigades d’Estiu, que han estat en funcionament fins el passat divendres 26 de juliol, excepte en el cas d’Olot i les Preses, municipis en els quals les Brigades Joves s’allarguen també durant el mes d’agost.

Les brigades estan formades per grups de joves d’entre 14 i 16 anys, que acompanyats per monitors, realitzen tasques diverses com: jardineria, pintura, manteniment, pintar murals pel poble, suport a l’arxiu, distribució de cartells i propaganda de la festa major del poble, control i manteniment dels espais, com ara la piscina, els parcs, o suport a la biblioteca. És a dir, tot tasques en benefici del municipis.

Aquest estiu a la comarca són un total de 196 els joves brigadistes, que aquestes setmanes d’estiu estan realitzant diferents tipus d’activitats, totes amb un denominador comú: l’esperit del voluntariat i el servei a la societat. Enguany són dotze els municipis adherits a la iniciativa amb la coordinació del Servei de Joventut del Consell Comarcal.