PROPOSTES AMB PINTURA A L’ESCOLA BRESSOL


Pintar amb pinzell al cavallet

Aquests mesos de gener i febrer el grup d’infantil 1 de l’Escola Bressol de Sant Pere Màrtir ha començat a experimentar amb  nous materials i propostes. Ara que la majoria camina amb més seguretat i tenen més control a l’hora d’agafar objectes, els oferim una nova proposta plàstica; pintar amb pinzell al cavallet.

Amb aquesta proposta pretenem treballar la capacitat de concentració i la memòria, així com el control de moviment, la coordinació òculo-manual i la imaginació. L’activitat es realitza a l’espai Art amb grups reduïts de dos infants.

Per començar l’activitat es posen la bata i després tenen l’oportunitat d’escollir els colors que s’aboquen al seus plats. Llavors, cada infant es dirigeix al cavallet i comença la seva creació. Durant l’execució de la proposta alguns infants verbalitzen o comenten el que estan pintant, mentre que d’altres passen tota l’estona concentrats en el seu treball. Quan l’activitat es dona per finalitzada els infants col·laboren en la recollida i neteja del material.

 

L’expressió plàstica infantil és una de les manifestacions més espontànies per als infants i es converteix en un mitjà essencial de comunicació amb l’entorn, quan encara no són capaços d’expressar-se amb fluïdesa per mitjà del llenguatge verbal.

És també una activitat lúdica on l’Infant se submergeix en totes les seves vivències i emocions.