Joc inesperat


L’aprenentatge a l’Escola Bressol és a través del joc. Entenem el joc com un fi en sí mateix, el joc lliure, jugar per jugar, que és el mitjà per sentir, aprendre i conèixer el món.

El joc va lligat a l’esforç, els infants estan actius, aconsegueixen fer coses per sí sols, mentre gaudeixen i satisfan les necessitats de moviment i acció.

Oferim als infants propostes educatives amb material inespecífic, obert i desestructurat per potenciar la iniciativa, la creativitat i el joc lliure. Principalment utilitzem materials naturals, de fusta, metall, roba, vímet, vidre, suro, etc, i de tons clars i càlids.

A vegades passa que l’infant descobreix un altre joc. Un joc que no requereix cap tipus de material. Què passa quan un infant descobreix la seva ombra projectada per un raig de sol?

A primera hora del matí un raig de sol entra per la gran finestra de l’aula. Un moment únic del dia on passen coses màgiques i extraordinàries.

L’infant, d’1 any i 8 mesos, sembla que no és la primera vegada que veu la seva ombra, però avui se la mira amb especial atenció.

Després de jugar una bona estona a la rampa, amb una baixada ràpida, de cop i volta l’ha sorprès la seva ombra projectada a les portes de l’armari de l’aula i s’ha quedat observant i investigant-la; la mira, la toca, s’apropa, s’allunya, es mou d’un costat a l’altre i va descobrint què passa. L’ombra es mou segons els seus moviments i això el motiva i l’intriga, i va repetint diferents gestos per veure com respon l’ombra. Finalment s’allunya amb un somriure de satisfet i content.