HA TORNAT L’ORIENTOLOT


L’última edició que es va fer de l’OrientOlot com a cursa d’orientació amb la participació de tots els centres de la comarca va ser el curs 2018-2019.

El dijous 11 i el divendres 12 de maig es van reunir més de 1.100 nois i noies de 1r i 2n d’ESO en dues matinals.

De manera excepcional es va organitzar per als dos cursos de primer cicle d’ESO perquè arrel de la pandèmia es va anul·lar i quan es van relaxar les mesures COVID, el curs ja estava molt avançat i la organització de la cursa no va ser possible.

L’Orientolot és una cursa en grups que consisteix en trobar fites amb un mapa a la mà i l’enginy i el treball de l’equip. L’objectiu també és donar a conèixer les curses d’orientació i fomentar la pràctica de l’activitat física entre els adolescents.

La cursa comença i acaba als camps del Morrot. La sortida dels primers equips serà cap a tres quarts de 10 del matí. Cada un dels grups està format per un total d’entre 12 i 13 alumnes de diferents centres que aniran acompanyats durant tota la cursa per un monitor o monitora del cicle formatiu en activitats físiques de l’Escola Pia. El repte és trobar el número màxim de fites que hi ha marcades en el mapa tot i que l’activitat no és una competició.

Es pretén posar en valor el treball en equip, la coordinació, la presa ràpida de decisions en grup, la imaginació i el consens, afavorint les relacions entre joves de diferents centres de la comarca i promovent una actitud favorable cap a la pràctica de l’activitat física. I, sobretot, passar-ho molt bé.

L’Orientolot és una activitat que forma part del Pla Educatiu d’Entorn d’Olot i que organitzen conjuntament l’Àrea d’Esports, l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot, l’Escola Pia i  el Consell Esportiu de la Garrotxa. Des dels seus inicis compta amb la participació de l’Associació Esportiva Gastant Keks i la col·laboració del personal docent d’Educació Física de tots els centres de secundària de la comarca.

Hem recollit la jornades en unes quantes imatges  que podeu veure clicant el dia:

Dijous 11 de maig

Divendres 12 de maig